Momsterjul låge 10: Min, My’s, Vores jul 🎄🎅🏻🎁

Jeg sad sådan lidt den anden aften og spekulerede over alle de ting og traditioner omkring julen, som jeg ønsker, at min lille datter skal vokse op med og tage til sig ❤️

Jeg selv har altid været ubeskriveligt glad for julen og særlig ralle de hyggelige ting og vidunderlige ‘barnligheder’ som jeg lærte af min – nu meget savnede morfar 🙏🏻
Som min mor altid siger til mig, du har arvet alle morfars finurligheder – alle hans små nusserier med gaverne, nisserne der pyntede lejligheden, julebag, de fine juledekorationer og ikke mindst de små kræmmerhuse med hjemmelavede pebermyntepastiller med chokoladedråber på, som blev lagt ud i nissens kurv som hang på hoveddøren, til hver gang jeg og min bror kom på besøg hos dem ❤️

Alle de små kærlige eftertænksomheder deler jeg med STOR glæde, med min familie – men i DEN grad også min lille My – som skal til, at møde alle mors små jule-tosserier – Griner kærligt.🤪

Hvert år, den 1. December tager jeg på kirkegården for, at pynte op til jul hos min mormor og morfar – særligt morfars juletræ, sætter hans julemand, lægger gran, blomster og sætter de flotte lys rundt omkring til, at lyse op på ham og mormor.
Den tradition ser My også og hun syntes det er SÅ hyggeligt, at sætte lys især – både sidste år og i år, sad hun dog i sin varme kørepose i klapvognen, næste år er hun måske med til, at pynte – Mors 1. Tradition 🎄🎅🏻

Vi tog også fordi Harald Nyborg en tur for, at hente en julemand med lys i – ja det blev så til en snemand også, som My med stor beslutsomhed, trods den store kasse, slæbte hele vejen til kassen, SELV – Gudhjælpemig om hun skulle have hjælp 🙈
Hjem det kom vi og op kom al vores fine julebelysning i haven – det var vores 2. nye tradition

Den 3. tradition er nok en af moderens største barnligheder – julekalender, pakker og det lille fine juletræ, som altsammen blev gjort klar den 31.11. Aaaalt for sent om aftenen, men gøres klar, DET skulle der….. ja, selv Nissen er flyttet ind – men han laver ikke numre her hos os i år, for det vil hun ikke helt forstå, selvom hun forstår så meget andet, trods sin 18 mdr – så her bor altså den sødeste og mest artige nisse vidst ☺️


Iiiiih, hvor blev hun bare glad, så tidligt den fredag morgen, med lys over nissedøren, på juletræet og ude i haven ❤️
Og nøøøøj hvor hun snakkede af glæde – moderen fik helt tårer i øjenene af at se den glæde.
Og lige siden den dag, så er det første hun siger når hun står op…. NISSER… mor nisser ☺️🙏🏻🎅🏻
Og så åbner vi låger på diverse kalendere, læser pixibogen i pakkekalenderen fra My’s mormor og morfar OG åbner en gave under træet – men det er ikke hver dag, blot ind imellem vi pakker en pakke op – My skal jo øve sig til juleaften ☺️

4. juletradition vil blive lidt julebag, vi startede med pebernødder – jeg fandt en skøøøn opskrift fra Valdemarsro, med frisk ingefær. Jeg siger Jer de smager dejligt ❤️

My var med til at ælte og trille kugler inden bagning.
Meeeen hun syntes godt nok også, at dejen smagte mere fantastisk end de færdigbagte pebernødder 🤣🤪

(Vi skal lige modificere varmen i ovnen lidt, så de ikke ‘sejler’ sådan ud – men der er en første gang for alting og det er en ny opskrift).

5. tradition blev så til til 1. Søndag i advent med besøg fra My’s mormor og morfar – til hjemmelavede æbleskiver og gløgg – mmmmh DE smagte fantastiske.
Jeg har gennem tiden fået udviklet mig en ret tilfredsstillende opskrift, hvor de smager friskt og er dejlige luftige.
Kunsten i år var at få dem totalt og professionelt runde – det lykkedes i DEN grad og My’s morfar var meget imponeret og overbevidst om, at de var købte – næh næh, dem har vi skam selv lavet som altid ☺️👌🏻

Der kommer flere gamle og nye traditioner til her i løbet af december – som My skal introduceres for og jeg GLÆDER mig for vildt 😆

Og så vil jeg slutteligt lige tilføje, at vi faktisk har fået købt alle vores julegaver FØR den 10. i år og så skal de bare pakkes ind – NØJ hvor jeg glæder mig til, at give alle gaverne og især dem til My ❤️
Hun har bl.a ønsket sig et Legekøkken og tilbehør – så jeg tør godt løfte sløret for det meget fine Retrokøkken jeg har købt på Jollyroom – her finder jeg iøvrigt rigtig mange dejlige lækkerier til My 😃🙏🏻

(Billede lånt fra www.jollyroom.dk)
Jeg kan også anbefale Lekmer – ja, det var så gratis reklame for de 2 sites, But I LOVE those 😍❤️

Jeg glæder mig til, at få mere gang i min blog – men jeg har været underlagt endnu en stressende periode og føler lidt, at det hele går op i arbejde og at være praktisk gris herhjemme – hvor blev leg og hygge af med My ?

Det var lidt om mine traditioner, My’s og Vores.

Rigtog glædelig jul og 10. december, kære momsters.

Kærlig hilsen Solomor 🎄🎅🏻🎁❤️

4 thoughts on “Momsterjul låge 10: Min, My’s, Vores jul 🎄🎅🏻🎁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *